tiistai 24. helmikuuta 2015

Mitä Vittua?

Lyhyessä ajassa laajasti levinnyt mitavittua.fi uutissivusto on herättänyt lähiaikoina pahennusta mediakriittisten ihmisten keskuudessa. Kyseinen sivusto mainostaa itseään "kriittisenä totuuden torvena joka vastustaa faktojen sensuroimista". Totuus on kuitenkin se, että kyseinen uutissivusto harrastaa itse sensurointia, asioiden värittämistä sekä joissakin tapauksissa suoraan vääristelee asioita. Tällä sivustolla ja sen ylläpitäjillä on kuitenkin oma agenda kaikessa tässä jota käsittelemme tässä blogissa.

Miten mitavittua.fi, pieni uutissivusto on lyhyessä ajassa kasvanut yhdeksi luetuimmista ja jaetuimmista uutissivustoista facebookissa? Mitavittua.fi ensimmäiset uutisartikkelit käsittelivät virkamiesten mokien ja rikollisten nimien esilletuomista. Nämä asiat ovat olleet pinnalla muuallakin ja ne ovat olleet todella suosittuja, mitavittua vei asian yhden askeleen eteenpäin ja kirjoitti nämä roisilla tavalla, mentaliteetilla "saunan taakse ja niskalaukas".

Artikkeli kerrallaan uutisten suunta muuttui. Alettiin käsittelemään kansainvälisiä asioita, lähinnä Ukrainan kriisiä. Nopeasti kävi selville mikä oli heidän kantansa tilanteeseen. Venäjän toimia tuettiin, pakotteita pidettiin vääränä. USA:n toimintaa demonisoitiin. Kertaakaan sivustolla ei tuomittu sitä mitä Venäjä tekee tai on tehnyt.

22. Helmikuuta 2015.
Mitavittua.fi "etsintäkuuluttaa" trolliprofiilin tekijän. Sivusto lupaa 1000€ palkkion sille, joka selvittää kahden trolliprofiilin henkilötiedot.

Poliisi on antanut lausunnon jossa he sanovat että kyseisten profiilien omistajat eivät ole rikkoneet Suomen lakia. On siis selvää, että mitavittua.fi aikoo ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Kyseisen artikkelin kommenteissa on uhkauksia laidasta laitaan ja on selvää että joku ihminen näin saattaisi oikeasti tehdä.

Tämä artikkeli kuitenkin herätti mielenkiinnon ylilauta.org sivustolla. Kuten anonyymilla sivustolla on tapana, jotkin ihmisistä kannattivat tätä, jotkin vastustivat. Kuitenkin kun kyseessä on epäsuorasti sananvapauden rajoittaminen väkivallan uhalla, sai vastustava puoli enemmistön kannatuksen. Aloitettiin selvittämään kuka tai ketkä ovat mitavittua.fi sivuston takana. Esille tuli, että sivuston yhtenä ylläpitäjänä toimii Venäläissyntyinen Ilja Janitskin. Kyseisellä henkilöllä on rikostausta ja yhteyksiä muihinkin ns. venäjäkoneistoihin jotka ovat aikaisemminkin levittäneet propagandaa Suomessa.

Sami Parkkonen on yksi mitavittua.fi reporttereista. Parkkosen omassa blogissa (http://rayhablogi.blogspot.co.uk) käsitellään tarkemmin Ukrainan kriisiä.

Sivuston ylläpitäjiin on yritetty saada yhteyttä ja saada selvityksiä näille kysymyksille. Kaikki kysymykset, epäilyt ja postaukset on kuitenkin joutuneet rankan sensuurin kohteeksi. Tätä asiaa ei olla yritetty edes kieltää, kaikki postaukset ovat suoraan poistettu. Jos heillä olisi puhtaat jauhot pussissa he pystyisivät selvittämään asian suoraan ilman turhaa sensuuria.

Yhteydenotot voitte toimittaa osoitteeseen ebintoimitus@gmail.com. Omaa nimeäni en paljasta turvallisuuteni vuoksi. Tiedän että se jotenkin päätyisi mitavittua.fi sivustolle jossa olisin seuraava kohde heidän lukijakunnalleen.


25 kommenttia:

 1. Olen todella pettynyt Mitävittua.fi sivuston toimintaan. Aluksi se ole totuuden torvi mutta nyt on selvästikkin kääntynyt ajamaan venäjän etua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että niillä oli mentaliteetti: "täytyy päästä niiden puolelle, sillä selkään ei voi puukotta vastapuolela"

   Poista
 2. Pidin mitävittua.fi julkaisusta aluksi mutta nyt kun se on asettunut avoimesti Venäjän sotatoimien tukijaksi niin se menetti arvostukseni. Ilmeisesti sivua johtava Venäläinen on sen verran nationalisti ettei hän kyennyt olla ottamatta politiikkaa mukaan, iso iso harmi!

  VastaaPoista
 3. Paska sivu, toivottavasti kaikki lopettaa sen lukemisen.

  VastaaPoista
 4. Sage Ja hide tolle Putinin trollisivulle

  VastaaPoista
 5. Eihän tota sivustoa muutenkaan kukaan ota vakavasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi tuhannet medialukutaidottomat aikuiset ihmiset jotka pyörivät tuolla lynkkausmentaliteetilla

   Poista
 6. Tiedustelisin tästä Ilja Janitskista. Kirjoitat: "Kyseisellä henkilöllä on rikostausta ja yhteyksiä muihinkin ns. venäjäkoneistoihin jotka ovat aikaisemminkin levittäneet propagandaa Suomessa." Mitä ovat nämä yhteydet muihin ns. venäjäkoneistoihin ja mitä nämä venäjäkoneistot ovat? Älä ymmärrä kysymystäni väärin, olen vain utelias, kriittinen lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa varmaksi sanoa onko mitään suoraa yhteyttä, kuitenkin toinen hänen omistamistaan verkkosivuista (uberuutiset.fi) käyttää lähteinään verkkomedian postauksia. Verkkomediahan on yksi tunnetuimmista venäjän vale-koneista ja tästä on muissa uutislähteissä ollut juttua.

   Poista
 7. Yhteyksiä tai ei, Venäjän nykyinen politiikka (EU -vastaisuus, anti-amerikkalaisuus, homofobia, muukalaisviha) vetoavat äärioikeistoon kaikkialla euroopassa, myös Suomessa. Yllätävää, eikö totta? Mutta se lieneekin tarkoitus.

  Protokolla -ja suluissa yllämainitut asiat istuvatkin kuin nyrkki silmään, kun katsoo mitavittua!!?? -lehden tarjontaa. Vuoden 2014 aikana on sosiaalisessa mediassa selvitetty useiden Putin-aktivistien, siis ammattitrollien, olevan äärioikeistolaisia. Heidän kavereihin kuuluu mm. tunnettu Putin-aktivisti Johan Bäckman, vaikka hän sanoo olevansa antifasisti. Jokin ei nyt täsmää. Mutta vielä kerran, se lieneekin tämän hybridisodankäynnin harjoittamisen tavoite.

  T. Lautailijanyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viettihän Suomen antifa-liike Hitlerin syntymäpäiviä Virossa paikallisen uusnatsiliikkeen kanssa. Samat henkilöt jotka yrittivät estää Sofi Oksasen kirjan julkaisun. Ei näillä tunnu olevan väliä mitä aatetta kannatetaan, kaikki toimivat yhden lipun alla.

   Poista
 8. En ole mitävittua.fi:n julkaisun reportteri, eikä minulla ole mitään tekemistä sen kanssa. He ovat käyttäneet blogitekstejäni juttujensa lähdeaineistona, lähteensä toki mainiten. Pyydän teitä ystävällisesti korjaamaan virheellisen väitteenne siitä, että olisin kyseisen nettilehden reportteri. Kiitos,

  yst.terv. Sami Parkkonen

  VastaaPoista
 9. omaa nimeäsi et uskalla paljastaa. et tietenkään. ip-osoitteesi on kuitenkin jo paljastettu :D hyvää loppuelämää :D

  VastaaPoista
 10. mitavittua.fi:n porukka on myös affilioitunut @EDUSKUNTAVAALIT -twitterprofiiliin:
  https://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT

  He linkkaavat usein toisiinsa, ja toinen yhdistävä sivusto on
  http://finnish.ruvr.ru
  joka myös suoltaa venäjäpropagandaa kuin viimeistä päivää

  VastaaPoista
 11. entäs jos: putinin pojat ovat huomanneet että tämän ilja janitskinin "julkaisu" tavoittaa laajan joukon helposti johdatettavissa olevia lammasmaisia leijonakoru-kiitoshuppari-urpoja ja tarjonneet tälle janitskinille korvausta siitä hyvästä että "julkaisun" linja muuttuu venäjämyönteiseksi? tämän puolesta puhuisi se, että ainakin nettikirjoitusten perusteella janitskin on pikemminkin ihan tavallinen elämänkoululainen / smalltime mopojengiläinen, joka on kaveerannut rikkaiden julkkisten kanssa? vaikea uskoa että tämänkaltainen löyhäpää tajuaisi maailmanpolitiikasta niin paljon että ihan aatteen palon vuoksi rupeisi venäjämyönteisiä juttuja julkaisemaan, mutta nimen perusteella voisi kuvitella että venäläisten on helppo lähestyä tätä tyyppiä.

  VastaaPoista
 12. edellinen nyymi tässä vielä. janitskin on laittanut fb-seinänsä yksityiseksi, mutta jokunen kuukausi sitten kun perehdyin, taisi olla niin että tyyppi asui thaimaassa tms ja harjoittaa jotain verkostomarkkinointia. muistan lukeneeni jotain melko hölmöjä vastauksia toisten ihmisten esittämään kritiikkiin verkostomarkkinointiyrityksensä toiminnasta, tyyliin että "et voi tietää toimiiko tää kun et oo kokeillu". tähän kuvioon menisi ihan hyvin että ottaa vastaan rahaa venäläisiltä.

  VastaaPoista
 13. No jopa oli propagandaa. Ensin kerrotaan saitin takana olevan rikollisia ja yhteydet Venäjään selviä, mutta sitten niitä ei löydykään.

  Ihan hyvää keskustelun pohjaa tuo saaitti on tehnyt, parempaa kuin Obama-HS/YLE sodanlietsonnassaan.

  VastaaPoista
 14. http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=13660
  http://www.city.fi/ilmiot/tuhlaajapoika/908
  https://www.facebook.com/visalusspainarea/info?tab=page_info

  ei löydykään mitään

  VastaaPoista
 15. Sivun sinipunavalko värimailma vihjaa,että sivuston taustapiruna pyörii joku löyhkäävä putlerin ryssä organisaatio.

  VastaaPoista
 16. Sami Parkkonenen on NATO-trolli ja Ukrainassaan ollessaan levitti vain Venäjän vastaista propagandaa. Normaali Iltalehden toimittaja siis.

  VastaaPoista
 17. MV on sivusto joka käyttää sisäänheitto tuotteena muunmuassa pedofiili, mamu, virkamies uutisia mutta pääasiassa tämä on eu vastainen ja venäjä myönteinen trollaus sivusto jonka tarkoitus on vaikuttaa mielipiteisiin. Tämän kokonaisuuden huomaamiseen ei mene kuin hetki vähänkin ajattelevalta ihmiseltä mutta toisaalta kotisohvilla viihtyvään "white trash" aivosoluttomaan materiaaliin tämä uppoaa helposti.

  VastaaPoista
 18. Sami Parkkonen, sekä Ilja Janitskin ovat esiintyvät omalla nimellään, mut ei tää "anonyymi" reppana.

  VastaaPoista
 19. Ainoa, kuka kommentoinut, on näköjään "anonyymi kännipäissään.

  VastaaPoista
 20. Mv lehti kaikista puutteistaan huolimatta kertoo suomenkielisistä medioista asiat enitetn tottuuta muistuttavana kun vertaa juttuja esim dailymailiin, telegraphii, der spiegeliin ym ulkomaisiin lehtiin, suomalaiset valtamediat kertovat totuutta 0% ja harrastavat vain monikulttuurin ihannointia, jättävät erittäin kriittisiä "pakolais"kriisiin liittyviä asioita kertomatta ja osan kertovat osittain, tämä on selvästi tarkoitus hakuista propagandaa jolla yritetään muokata ihmisten asenteita ja kaikki mikä voisi negatiivisesti vaikuttaa ihmisten asenteisiin jätetään kertomatta tai kerrotaan osittain, on totta että mv aika usein ihannoin enemmän venäjää kuin suomen paskat valtamediat mutta venäjä propagandasta on kuitenkin turha puhua, kun taas Hs, iltalehti,iltasanomat ja lukemattomat muut suomalaiset ns oikeat lehdet taas harrastavat aivan selvää usa nato länsi mielistä propagandaa ja levittävät venäjälle vihamielstä propagandaa joka on yhtä tarkoitus hakuista kuin tamä säälittävä monikulttuurin ihannnointikin, tarkoituksena on muokata suomalaisten mielipiteitä natoon kallelleen. Lukuisista puutteistaan huolimatta mv kertoo asiat huomattavasti todellisemmin kuin suomalaiset valtamedia julkaisut, olenkin nykyään pääsosin lukenut ulkomasia julkaisuja jos haluan jostain asiasta lukea edes vähän totuuteen päin viittavia asioita, ja mvtä suosittelen kaikille niille jotka haluavat lukea suomeksi edes vähän totuutta muistuttavaa tekstiä.

  VastaaPoista