keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kuinka syvälle juuret ulottuvat?

Kiitos kaikista yhteydenotoista, en odottanut päivässä saavani tuhansia lukukertoja ja kymmeniä yhteydenottoja koskien asiaa. Suurinosa sähköposteista mitä vastaanotin olivat ihmisiä ja mediapersoonia, jotka jo aikaisemmin ovat tätä asiaa tutkineet, osa jopa jo vuosia. Itse olen tällä kentällä suhteellisen uusi enkä tiennyt, että tämän asian juuret vievät kauemmaksi menneisyyteen.

Se, miten Venäjä on vaikuttanut länsimaiden politiikkaan ja mediaan on tapahtunut muuallain kuin täällä meidän kotimaassamme. Venäjä on käyttänyt taktiikkaa "Hajoita ja Hallitse". Tätä he ovat tehneet tukemalla molempia ääripäitä politiikassa, äärivasemmistoa ja äärioikeistoa. Tämä on aiheuttanut jo erittäin suurta eripuraa esimerkiksi Kreikassa jossa Venäjä on avoimesti tukenut Kreikan kultaista aamunkoittoa joka on tunnettu erittäin fasistisesta näkökannasta asioihin.

Mutta mennään takaisin tänne Suomeen ja siihen, miten esimerkiksi mitävittua, verkkomedia, uberuutiset ja muut verkkolehdistöt liittyvät tähän. Kaikkien näiden verkkolehtien takana pyörii samat ihmiset ja näihin voidaan yhdistää ihmisiä jotka ovat jo aikaisemmin jääneet kiinni ns. Putinismista. Ilja Janitskin omistaa mitavittua.fi ja uberuutiset.fi domainit. Verkkomedian päätoimittaja, Janus Putkonen on kirjoittanut artikkeleita mitavittua.fi sivustolle. Mitavittua.fi kanta politiikkaan on selkeä, se on ksenofobista, maahanmuuttovastaista, homofobista ja vihan lietsomista. Tämä kanta on suoraan verrattavissa Putinin hallituksen kantaan. Kuten aikaisemmassa blogipostauksessa kirjoitin siitä 1000€ palkkiosta sille, joka löytää facebook-trollien oikeat henkilötiedot, he epäsuorasti kehottivat ihmisiä kostamaan heille. Maahanmuuttovastaisuus tulee selvästi esille heidän tavastaan kirjoittaa maahanmuuttajista, ja se ei ole pelkästään vastustamista vaan suoranaista vihaa (sivustolla käytetään termejä "MaMu", "somppu" "neekeri"). En itsekään pidä Suomen maahanmuuttopolitiikasta mutta tälläinen menee liian pitkälle.

Lisään tähän muutamia linkkejä joita sain teiltä sähköpostiini vastauksina. Suosittelen teitä kaikkia lukemaan Sofi Oksasen artikkelin http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194896759339/artikkeli/sofi+oksasen+essee+putin+aarioikeiston+paras+liittolainen.html

Yhteydenotot voitte toimittaa osoitteeseen ebintoimitus@gmail.com. Omaa nimeäni en paljasta turvallisuuteni vuoksi. Tiedän että se jotenkin päätyisi mitavittua.fi sivustolle jossa olisin seuraava kohde heidän lukijakunnalleen.

2 kommenttia: